Deep Breath Massage

FAQ

Home | FAQ

Vaak gestelde vragen

Sommige mensen genieten ervan om tijdens hun massage een gesprek te voeren, maar onthoud dat de behandeling helemaal om jou draait en het loslaten van spanningen en het genieten van de ervaring. Ongeacht jouw keuze, als je jouw ogen wilt sluiten en ontspannen, is dat prima. Zorg er echter wel voor dat je tijdens de massage aangeeft of er iets is dat je aangepast wilt hebben (temperatuur, druk, muziek, etc).

Geef het wel aan als:

  • Je het te warm of te koud hebt
  • Je pijn hebt
  • Je vragen hebt of als je tijdens de consultatie iets belangrijks vergeten bent te melden.

Maak het jezelf gemakkelijk. Als jouw therapeut wil dat je jouw positie aanpast, zal hij/zij je verplaatsen of vragen om te bewegen wat nodig is. Verander anders op elk moment van positie om jezelf comfortabeler te maken. Veel mensen sluiten hun ogen en ontspannen volledig tijdens een sessie; anderen praten liever. Het is aan jou. Het is jouw massage en wat voor jou natuurlijk aanvoelt, is de beste manier om te ontspannen. Aarzel niet om op elk moment vragen te stellen.

Wees gerustgesteld, massagetherapeuten hebben alles al gezien en gevoeld! Voel je alsjeblieft niet ongemakkelijk of beschaamd. Jouw massagetherapeut is erop gericht om een ontspannende en therapeutische ervaring voor jou te creëren, en je kunt niet ontspannen als je bezorgd bent over het uiterlijk van jouw lichaam. Als er iets is, kan jouw therapeut product- of techniekaanbevelingen doen om eventuele aandoeningen die voor jou vervelend kunnen zijn, te helpen verlichten.

Een gezamenlijke consultatie met jouw massagetherapeut kan je helpen om een behandelingprogramma op te stellen dat past bij jouw levensstijl en fysieke behoeften. Individuele voorkeuren variëren, dus voor de meesten hangt het af van jouw pijn, fysieke behoeften, emotionele behoeften en natuurlijk het budget. Jouw massagetherapeut staat aan jouw zijde en is betrokken bij jouw herstel, verjonging en het onderhoud van jouw gezondheid.

Regelmatig een massage ontvangen heeft het meeste voordeel; dit kan zo vaak zijn als wekelijks of maandelijks. Met ons Essentials-lidmaatschap kun je jezelf niet alleen maandelijks trakteren op een massage, maar ook genieten van andere voordelen binnen de spa.

Het is het beste om ten minste 90 minuten vóór jouw massagebehandeling niet te eten en op dat moment alleen een lichte maaltijd te nuttigen.

Het lichaam heeft tijd nodig om het voedsel te verteren. Dit is dezelfde voorzorgsmaatregel die je zou nemen wanneer je gaat zwemmen of sporten. Het spijsverteringsproces leidt de bloedstroom weg van jouw perifere weefsels en concentreert het op het spijsverteringskanaal. Massage trekt de bloedstroom naar de weefsels die worden behandeld en trekt de bloedstroom weg van het spijsverteringskanaal, wat kan leiden tot een slechte spijsvertering en mogelijk ongemak.

Massage is uitstekend voor ontspanning! Maar het heeft ook vele andere voordelen.

Massage helpt bij chronische spierpijn en -klachten. Het helpt om stress te verminderen en spierspanning te verlichten. Het is ook geweldig om de bloedsomloop te verbeteren, ademhalingsproblemen te verlichten, de bloeddruk te verlagen, hoofdpijn te verminderen, dagelijkse mobiliteit en welzijn te verbeteren en je te helpen angst en depressie te beheersen. Massage helpt ook om goede, gezonde slaap te bevorderen.

De meeste mensen voelen zich erg ontspannen na een massage. Sommigen ervaren een aanzienlijke afname of vrijheid van langdurige pijnklachten. Velen voelen zich kort na de massage wat trager, maar merken dan een toename van energie, verhoogde alertheid en verbeterde productiviteit die dagenlang kan aanhouden.

Als je een diepe massage hebt gehad, kun je de volgende dag wat spierpijn hebben – vergelijkbaar met een goede workout in de sportschool. Soms kan een warme douche of een bad deze spierpijn verlichten.

Na de sessie is het belangrijk om wat meer water te drinken dan normaal. Slechts één of twee extra glazen is meestal voldoende. Dit helpt om de weefsels van je lichaam gehydrateerd en gezond te houden.

Ja! Een goede massagetherapeut zal tijdens de massage bij je checken of de druk oké is.

Houd er rekening mee dat een massage geen pijn hoeft te doen om effectief te zijn. Sommige massagetechnieken zijn vrij zacht. Maar vraag gerust aan je therapeut als je meer of minder druk wilt tijdens de sessie. We zullen niet beledigd zijn!

De gemiddelde volledige lichaamsmassage duurt ongeveer één uur. Een afspraak van een half uur geeft alleen tijd voor een gedeeltelijke massagesessie, zoals nek en schouders, rug of benen en voeten. Veel mensen geven de voorkeur aan een sessie van 60 tot 90 minuten voor optimale ontspanning.

Nee! Al onze therapeuten zullen je vragen om alleen kleding uit te trekken waar je je comfortabel bij voelt. Als je je alleen wilt uitkleden tot je ondergoed, is dat prima.

De therapeut zal de kamer verlaten terwijl je je uitkleedt en zal handdoeken en dekens verstrekken om je tijdens de massage te bedekken. Er zijn enkele massages die goed werken als je gekleed wilt blijven, dus bespreek dit met ons voordat je boekt.

We hebben allemaal delen van ons lichaam waar we ons zelfbewust over voelen. Enkele gebieden waar je je zorgen over zou kunnen maken zijn:

Je gewicht

Ongewenst lichaamshaar

Littekens

Acne of andere huidvlekken

Laat dit alsjeblieft niet stoppen om hulp te krijgen van een massagetherapeut. Als je gevoelig bent over een bepaald gebied, vraag hen dan om het te vermijden. Je kunt ook kiezen voor een volledig geklede massage. Wat je zorgen ook zijn, weet dat jouw therapeuten vriendelijk, ondersteunend en oordeelvrij zijn.

Het is belangrijk om dit aan de massagetherapeut te laten weten (dit zal een van de vragen zijn op het gezondheidsgeschiedenisformulier dat je op jouw eerste bezoek gevraagd wordt in te vullen). Massage therapie wordt niet aanbevolen voor mensen die lijden aan hemofilie.

Het is belangrijk om je gevoeligheidsniveau aan te geven bij je massage therapeut voordat de sessie begint. Als je gevoelige plekken hebt, kunnen ze bijvoorbeeld andere druk of  bewegingen gebruiken om te voorkomen dat het kietelt of ongemakkelijk wordt.

Als ik een stevige massage wil, moet ik dan niet naar een mannelijke therapeut gaan?
 
Het antwoord is NEE. Er heerst een perceptie dat mannen krachtigere massages geven dan vrouwen. Dit is een mythe. Hoewel sommige mannen wel een stevigere massage geven, zijn er ook mannen die minder stevig werken. Hetzelfde geldt voor vrouwen.
Het is een kwestie van stijl, training en voorkeur van de therapeut. Sommige therapeuten geven liever geen echt stevige massage sessies, terwijl anderen hierin gespecialiseerd zijn. Als u op zoek bent naar een stevige massage, is het het beste om gewoon aan de therapeut te vragen of hij/zij dit type werk doet.
En natuurlijk is het tijdens uw sessie perfect in orde om feedback te geven aan de therapeut als u een lichtere/krachtigere druk wilt. Het is uw sessie! En onthoud dat een massage niet pijnlijk hoeft te zijn om effectief te zijn.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Bel ons op 0685146299 en we vinden graag een tijd die voor jou werkt! Je kunt ook online boeken tot één uur voor de starttijd van de afspraak.

**Er is een creditcard of bankpas nodig om een afspraak te reserveren, maar er wordt niets in rekening gebracht tot na afloop van de afspraak. Na je afspraak kun je een andere betaalmethode kiezen.

Je kunt ook langs onze receptie komen om een contante aanbetaling van 50% te doen als je een afspraak wilt reserveren zonder creditcard/bankpas.

Afspraken zonder reservering voor massage afspraken of voor aromatherapie en cadeau-aankopen zijn altijd welkom tijdens onze reguliere openingsuren aan de receptie.

Op dezelfde dag afspraken zijn soms beschikbaar, en we kunnen u ook op onze wachtlijst plaatsen. Onze massagetherapeuten zijn echter vaak volgeboekt, dus we raden aan om van tevoren te boeken.

Boek vooraf met onze professionele en ervaren masseurs.

Welkom bij het Amsterdam Massage